Упродовж двох місяців цього року 2559 чернівчан отримали власний податковий номер

Як розповіла начальник управління обслуговування платників Чернівецької ОДПІ Оксана Дьоміна, у січні – лютому року в Центрі обслуговування платників Чернівецької ОДПІ реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 2559 громадян, що на 1071, або у 1,7 рази більше, ніж торік.
Популярність цієї адміністративної послуги зумовлена рядом об’єктивних причин, зокрема: відповідно до листа Міністерства соціальної політики України від 28.07.2017 року №1676/0/111-17/206 до переліку документів при оформленні допомог на дітей з липня 2017 року включено реєстраційний номер облікової картки (або відмову від неї), крім того, реєстраційний номер облікової картки використовується для укладання договорів з сімейними (дільничими) лікарями та педіатрами, – пояснила посадовець.
На щастя, наші платники заздалегідь потурбувались про оформлення цього документа для своїх дітей, тому критичної кількості звернень наразі немає. Фахівці Центру обслуговування платників Чернівецької ОДПІ готові до збільшення бажаючих отримати реєстраційний номер та зможуть задовольнити усі звернення у визначені законодавством терміни,- запевнила Оксана Володимирівна.
Для отримання номера облікової картки неповнолітнім особам заповнити заяву може один із батьків при наявності свідоцтва про народження дитини та власного паспорта, що посвідчує його особу (заява за формою № 1ДР).
Нагадуємо: Центр обслуговування платників Чернівецької ОДПІ знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-а. Звертайтеся до нас у робочі дні з 9:00 до 18:00 години (у п’ятницю з 9:00 до 16:45; у суботу з 9:00 до 13:00 ).
Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata