Прокуратура втретє довела, що держслужбовець – хабарник

Прокуратура втретє довела, що держслужбовець - хабарник Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду підтримав принципову позицію прокуратури Чернівецької області та залишив без задоволення касаційну скаргу сторони захисту на вирок Шевченківського районного суду м. Чернівці та ухвалу Апеляційного суду Чернівецької області, відповідно до яких голову Глибоцького відділення ГО «Антикорупційна комісія Народної ради Чернівецької області», який працював майстром лісу Верхньопетрівецького лісництва ДП «Сторожинецький лісгосп», засуджено до 4 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією.

Доведено, що будучи працівником правоохоронного органу та службовою особою, яка наділена владою, використовуючи свій статус голови антикорупційної комісії, він вимагав та одержав від приватного підприємця неправомірну вигоду в розмірі 45000 грн. за сприяння у виписці лісодеревини.

Крім цього, вказаний громадянин підбурив підприємця до надання неправомірної вигоди в сумі 21 тис. грн. для в.о. начальника відділу кадрової роботи та нагород апарату Чернівецької обласної державної адміністрації.

Після одержання зазначеної суми, зловмисник шахрайським способом заволодів 6 тис. грн., а решту намагався передати посадовцю.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata