Уряд збільшив розмір державних премій для журналістів та митців

З метою заохочення журналістів, авторів, художників, перекладачів художніх та публіцистичних творів, колективів театру та кіно до створення нових оригінальних творів Уряд збільшив розмір державних премій.
Зокрема, Премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики збільшено з 5 тисяч до 20 тисяч гривень, Премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності – з 2 тисяч до 10 тисяч гривень. Також збільшено до 20 тисяч гривень Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва та Премію Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського.
Проект постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» був підготовлений Держкомтелерадіо, який здійснює організаційне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності комітетів з присудження цих премій.
– Рішення Уряду підвищить престиж державних премій. Відтепер журналісти та митці матимуть більше матеріальне заохочення для створення нових високохудожніх творів, – коментує постанову КМУ Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.
Виплата премій, як і раніше, забезпечуватиметься за рахунок асигнувань, передбачених Держкомтелерадіо за бюджетною програмою 1701130 «Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків та премії в інформаційній галузі».

peredplata