Зробимо особливе – особливим! Оголошується конкурс проектів на участь у Майстерні міста Чернівці 2018

У рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Чернівецька міська рада та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» вже втретє спільно організовують урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста Чернівці 2018». Майстерня міста – це платформа для спілкування громадських організацій, ініціатив, мешканців міста та міської влади.

Де та коли відбудеться Майстерня міста 2018?
Місце проведення: Театральна площа.
Дата проведення: 30 травня – 3 червня 2018 року.

До участі запрошуються громадські організації, ініціативи, представники міської влади, митці, ремісники, активні студенти, волонтери, жителі Чернівців, які зацікавлені у розвитку та оновленні рідного міста, а також прагнуть спільно вирішувати проблеми громади.

Головними вимогами до учасників є:
1. Відповідність темам цьогорічної Майстерні міста, які наведені нижче.
2. Заповнена анкета опису проекту, який містить практичну складову – покращення якості життя місцевої громади та деталізований бюджет заходу.
3. Некомерційний характер заходів.

Цьогорічними пріоритетами Майстерні міста є
цілі Візії Чернівців 2030:
 Інноваційне місто культури і традицій;
 Місто туризму і торгівлі;
 Місто науки та креативної економіки;
 Комфортне для проживання місто;
 Місто здорових людей;
 Місто з сучасною та якісною інфраструктурою.

Основні теми проектів:
 Залучення мешканців до сталого розвитку міста;
 Залучення людей з особливими потребами до міського життя;
 Громадський простір та його ефективне використання
 Збереження та використання історико-культурної спадщини;
 Озеленення, екологія, енергоефективність;
 Місто для дітей;
 Велорух, транспорт, пішохідна інфраструктура;
 Робота з соціально вразливими групами населення.

Анкету учасника та шаблон для розрахунку бюджету заходу можна отримати за запитом на е-пошту: chernivtsi2030@gmail.com, або відвідавши Інформаційний центр інтегрованого розвитку Чернівців, Регіональний офіс GIZ, розташований за адресою вул. Головна, 16.
Просимо надсилати анкети учасників та деталізований бюджет заходу за наступною адресою: chernivtsi2030@gmail.com.
Заявки приймаються до 27 квітня 2018 р.
Майстерня міста як урбаністично-культурний проект виникла у м. Львів у 2012 році. У Чернівцях Майстерня міста була вперше проведена у 2016 році та отримала активну підтримку громади, сприяючи залученню мешканців до вирішення спільних проблем міста.

Довідка: Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Полтава та Подільський район Києва. Уряд Німеччини фінансує проект сумою у розмірі 7,25 млн. євро, Уряд Швейцарії надає 1,85 млн. євро.
Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім цього, в межах співпраці з Німеччиною здійснюється підтримка у подоланні кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

peredplata