На Сторожинеччині піротехніки знищили 10 боєприпасів часів І світової війни

На Сторожинеччині піротехніки знищили 10 боєприпасів часів І світової війни 10 квітня у селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району в лісосмузі місцевими мешканцями було виявлено 4 предмети, схожі на вибухонебезпечні. Ділянку, де виявили знахідку, огородили та охороняли працівники поліції до прибуття групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
11 квітня, прибувши на місце, піротехніки встановили, що знайдені предмети – дві мінометні міни калібру 82 мм та два артилерійські снаряди калібру 76 мм часів І світової війни. При додатковому обстеженні прилеглої території за допомогою металошукача працівники групи піротехнічних робіт виявили ще 3 мінометні міни та 3 артснаряди.
Всі вибухонебезпечні предмети були вилучені та знищені у встановленому порядку.
З метою запобігання нещасним випадкам під час виявлення вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян бути обережними. Помітивши підозрілу знахідку, не чіпайте її. Огородіть місце виявлення підручними засобами яскравих кольорів та повідомте про вибухонебезпечний предмет за номером 101 або 102. Пам’ятайте, що недотримання правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів може призвести до травмування чи трагічних наслідків.

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata