У чернівчан – три способи задекларувати свої доходи

2 травня завершиться кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами упродовж 2017 року. Чернівецька ОДПІ радить чернівчанам завчасно подбати про виконання конституційного обов’язку у зручний для себе спосіб.

Громадяни мають можливість задекларувати доходи трьома способами.

Перший – подання декларації особисто або уповноваженою на це особою, тобто з безпосереднім відвідуванням податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

У другий спосіб – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Зверніть увагу, що таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Третій спосіб є найсучаснішим – це декларування засобами електронного зв’язку в електронній формі. Якщо вирішите скористатись саме цим шляхом і подати декларацію через «Електронний кабінет платника податків», що розташований на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів, врахуйте вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП) – інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata