Чернівчан закликають долучитися до розподілу коштів громади

Громадське обговорення принципів та напрямків розподілу залишків міського бюджету у сумі 203,1 мільйона гривень відбудеться 18 квітня о 18.00 в сесійній залі Ратуші.

До участі в обговоренні запрошуються найбільші платники податків до міської скарбниці, незалежні експерти, депутати, члени виконавчого комітету, розпорядники коштів, представники громадської ради, студентська і учнівська молодь, активісти, чернівчани.

Йтиметься про найбільш актуальні потреби міста, які потребують фінансування, пріоритети розвитку та нагальні міські проблеми.

Скільки коштів потрібно на ремонт доріг і які дороги, міжбудинкові проїзди та тротуари ремонтуватимуть першочергово, як буде проводитися модернізація, заміна та будівництво інженерних мереж, які забезпечують водо- та теплопостачання міста, які ремонтні роботи виконуватимуть в школах, дитсадках, лікарнях, закладах культури та спорту, що робитиметься для підвищення безпеки дорожнього руху, де з’являться нові спортивні майданчики, чому надається підтримка комунальним підприємствам, чи враховані при розподілі коштів вимоги електронних петицій чернівчан, – про все це йтиметься на обговоренні.

«Мова йде про розподіл понад 200 мільйонів гривень коштів громади, Хочемо,щоб чернівчани знали, як утворився цей залишок і долучилися до визначення пріоритетних напрямків використання цих коштів. Без сумніву, що у першу чергу кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт доріг та розвиток міської інфраструктури, але є й важливі соціальні виклики, які потрібно вирішувати. У таких питаннях потрібен діалог з громадою, маємо спільно визначати, як ефективно використовувати наявний у міста фінансовий ресурс» ,- зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Захід транслюватиметься в он-лайн режимі на сайті міської ради.

peredplata