МАЙЖЕ 611 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ШТРАФІВ ЗАСТОСОВАЛА ДФС У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛ.

За перший квартал 2018 року працівники фіскальної служби Буковини провели 40 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів. За результатами перевірок у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів було застосовано 610,8 тисяч гривень фінансових санкцій. Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Зокрема, в ході перевірок виявлено 15 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на алкогольні напої, 9 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідних ліцензій, 5 фактів торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни, а також серед порушень торгівля алкоголем та тютюновими виробами в місцях, які не мали статусу суб’єкта господарювання громадського харчування, зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку, роздрібна торгівля алкогольними напоями через ЕККА не зазначений у ліцензії.

Крім того, анульовано 5 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку).

peredplata