У Чернівцях мільйонні доходи задекларували 17 громадян

Цього року кампанія декларування доходів громадян звершується 2 травня. Про попередні результати розповів заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий.
Станом на 26 квітня цього року до Чернівецької ОДПІ 2383 громадянина подали декларації про майновий стан і доходи, з них 2024 – чернівчанина та 359 мешканців Глибоцького району. Загальна сума задекларованих доходів складає 200,5 млн. грн.
З початку року 450 громадян задекларували 9,76 млн. грн. доходів, отриманих у вигляді спадку та подарованого майна. Відзвітували про продаж нерухомого та рухомого майна – 288 громадян на суму 5,86 млн. грн.; 142 – повідомили про доходи, які отримали від оренди нерухомого та рухомого майна на суму 6,85 млн. грн.
Про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн., повідомили 17 чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 53,1 млн. грн. Найбільша задекларована сума – 13,8 млн. грн. Наймолодшому серед заможних декларантів – 21 рік, а найстаршому – 75. Серед декларантів із мільйонними доходами 10 чоловіків і 7 представниць прекрасної статі. Декларанти – мільйонери минулого року отримували спадщину, доходи від продажу та оренди майна, інвестиційний прибуток.
Слід зазначити, що кампанія декларування громадянами минулорічних доходів відбувається щороку, упродовж перших чотирьох місяців року. Однак, щороку знаходяться особи, які невчасно декларують отримані статки з причин “не знав, не зміг, не повідомили”, які призводять до непорозумінь та застосування штрафів. Тож, варто брати приклад з тих громадян, які розуміють, що свідомість, праця, вихованість і повага до Закону кожної людини – є формулою розвитку суспільства,- підсумував Андрій Іванович.
Дякуємо усім громадянам, які небайдужі до розвитку нашої територіальної громади і свідомо виконують свій громадянський обов\’язок.
Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata