Двоє працівників КП «Чернівціводоканалу» майже через рік подали щорічну декларацію за 2016 рік

За участі прокурора Чернівецької місцевої прокуратури Першотравневий районний суд м.Чернівці розглянув протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ст.172-6 ч.1 Кодексу про адміністративні правопорушення України (несвоєчасне, без поважних причин, подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) – повідомляє Чернівецька місцева прокуратура.

Так, у березні 2018 року двоє працівників КП «Чернівціводоканалу» в порушення вимог чинного антикорупційного законодавства подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік, яку мали подати у строк до 1 квітня минулого року.

Статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції» передбачено, що суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Зважаючи на викладене, суд визнав працівників КП «Чернівціводоканалу» винними у вчиненні правопорушень, передбачених ст.172-6 ч.1 Кодексу про адміністративні правопорушення України, та застосував до них адміністративні стягнення у вигляді штрафу у розмірі 850 грн. кожному.

peredplata