Буковинські роботодавці визначились з основними напрямками діяльності на 2012 рік

Відбулося засідання правління організації роботодавців Чернівецької області в ході якого було розглянуто чотири напрямки соціальних реформ Президента України, порядок сплати та розмір внесків до організації та затвердження кошторису на 2012 рік, виконання районними та міськими організаціями вимог закону «Про соціальний діалог в Україні», а також питання створення на Сторожинеччині Центру соціальної реабілітації інвалідів. Участь у засіданні взяли перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Георгій Галиць, голова обласної ради Михайло Гайничеру, генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов, члени правління, керівники галузевих обласних, міських та районних організацій роботодавців та керівники підприємств.

Заслухавши інформацію голови правління організації роботодавців області Миколи Бузинського стосовно соціальних ініціатив, правління вирішило проводити широку роз’яснювальну роботу серед роботодавців про їх характер, зміст та соціально-економічне значення. Розглядаючи питання сплати членських внесків, було вирішено розробити план проведення виїзних засідань в районах області та м. Новодністровськ і забезпечити кооптування членських внесків у повному обсязі до 1 грудня цього року. Окремим питанням було заслухано виконання вимог закону «Про соціальний діалог в Україні», зокрема, в частині підготовки та підтвердження репрезентативності організацій. Вирішено провести звірку членів організацій роботодавців області усіх рівнів, привести у відповідність до статуту структури організацій та підготувати їх до проведення підтвердження репрезентативності до 1 жовтня цього року. Були прийняті відповідні рішення стосовно посилення ролі соціального діалогу з органами виконавчої влади щодо створення більш сприятливих умов для розвитку економіки регіону та ефективного господарювання суб’єктів підприємницької діяльності.

Чимала увага була приділена ініціативі Сторожинецької районної організації роботодавців районного та Регіонального фондів підтримки підприємництва, райдержадміністрації та райради створити Центр соціальної реабілітації та підтримки інвалідів. Учасники засідання звернулися до голови облдержадміністрації Михайла Папієва, голови обласної ради Михайла Гайничеру, голови Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа стосовно сприяння та надання підтримки у реалізації соціальної акції, спрямованої на створення умов для забезпечення самозайнятості та організації нових робочих місць для інвалідів, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata