Пожежі на Буковині: меблі згоріли, люди врятовані

Уранці 13 травня у місті Сторожинець виникла пожежа у житловому будинку. Дим, що виходив із вікон, помітили сусіди, та зателефонували до Служби порятунку. На момент виникнення пожежі всередині будівлі перебували власники. Через щільне задимлення люди не могли самостійно вийти із приміщення. Тому, перш за все, рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 12 м. Сторожинця увійшли у будинок та вивели у безпечне місце двох людей, врятувавши їм життя. Одночасно із цим, вогнеборці ліквідували пожежу. У результаті вогонь знищив домашні меблі. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем під час паління – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

12 травня на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу у селі Малятинці Кіцманського району. Як з’ясувалося, пожежа виникла на горищі внаслідок короткого замкнення елетромережі . Власники будинку помітили задимлення та викликали рятувальників. На момент приїзду вогнеборців площа пожежі склала 80 кв.м: вогонь охопив всі домашні речі, що зберігались на горищі, та поширився на дерев’яне перекриття будинку. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 9 м. Кіцманя та місцева пожежна команда с. Южинець ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на час приїзду. Завдяки оперативним діям вогнеборців від полум’я було врятовано 3 будівлі: житловий будинок, де виникла пожежа, та поруч розташовані літню кухню та господарську будівлю. Внаслідок пожежі покриття будинку, домашні речі, пошкоджено перекриття.

Окрім цього, впродовж вихідних днів рятувальники ліквідували пожежі у Сокирянському, Заставнівському, Глибоцькому районах та місті Чернівці.

peredplata