Буковинці служитимуть на флоті та у Президентському полку

На Чернівецькому обласному збірному пункті працює обласна медична комісія, щодо визначення, остаточної, придатності призовників до служби. З юнаками проводиться професійно-психологічний відбір, вивчаються їх морально-ділові якості та відбувається розподіл призовників по командах.

– Весняний призов складає 510 юнаків, – повідомив військовий комісар Чернівецького обласного військового комісаріату полковник Юрій Буліч. – Саме стільки призовників буде відправлено з обласного збірного пункту Чернівецької області на весні цього року. Підуть служити до Збройних Сил України – 380 юнаків, до внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх Справ – 100, а до Державної спеціальної служби транспорту – 30.
Як повідомив офіцер 37 буковинців служитимуть у Військово-морських силах Збройних Сил України, а 15 юнакам випаде честь проходити службу в полку Президента України.

Перша відправка до війська з обласного збірного пункту відбудеться 10 квітня.
Юнаки бажають служити та охоче йдуть до війська, тому це дозволило працівникам військкоматів області провести якісний відбір молодого поповнення як за станом здоров’я, так і за освітнім рівнем та морально-діловими якостями.
Таким чином, у квітні-травні 2012 року на строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі 1987-1994 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його.

Загалом по Україні планується призвати 21 тисячу 400 осіб. З них до лав Збройних Сил України буде призвано 15 тисяч осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 5.200 осіб та Державної спеціальної служби транспорту – 1200 осіб.
Урядом України на організоване проведення весняної призовної кампанії 2012 року з Державного бюджету заплановано виділити 1 мільйон 992 тисячі 982 гривні.
Спеціальний кореспондент інформаційного відділу ЦДО МО України «Народна армія» підполковник Сергій БЕРЕЦЬ.

peredplata