В Чернівцях відновили фонтан з питною очищеною водою

В Чернівцях відновили фонтан з питною очищеною водоюПісля реставрації, що тривала близько місяця, сьогодні знову запрацював овіяний легендами фонтанчик у вигляді лев’ячої пащі на будинку-кораблі, що на розі вулиць Головної та Шолом-Алейхема. Ініціатором реставрації цієї хоч і невеличкої, проте важливої для кожного чернівчанина історичної пам’ятки став секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. З його допомогою були знайдені і спонсори, і виконавці реставраційних робіт.

«Цей будинок не просто історична легенда нашого міста, а й одна з візитівок Чернівців, тому мені дуже хотілося, щоб цей фонтанчик працював, – зазначив на відкритті секретар міської ради Віталій Михайлішин. – Я пам’ятаю, ще школярами ми бігали сюди вмиватись та пити воду, а потім більше 30 років цей фонтанчик не працював і це дуже сумно. Такі родзинки в нашому місті потрібно зберегти, і не тільки для себе, а й для дітей, для онуків».

Близько десяти шарів старого фарбування довелось зняти з фонтанчика під час реставрації, також були оновлені всі внутрішні комунікації. Вартість цих робіт склала 6 тис.грн. А для того, щоб вода не тільки тішила око, а й була придатна для пиття, тут встановлено спеціальний окисний фільтр та посріблену трубку, які обійшлися спонсорам ще у 20 тис.грн.

Очільник міста першим спробував води з фонтанчика і щиро запросив всіх присутніх переконатись, що її можна вживати. На сьогодні це єдиний фонтан з питною водою в нашому місті, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР.

peredplata