Буковинські юнаки служитимуть в полку Президента України

26 квітня зі збірного пункту Чернівецького обласного військового комісаріату, що знаходиться в райцентрі Кіцмань, для проходження строкової військової служби до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, в рамках призовної кампанії «Весна – 2012», направлено 368 осіб.

– 26 квітня відбулась особлива відправка, адже 14 призовників з Буковини потрапили до окремого Новоросійсько-Київського полку Президента України, – розповів начальник відділу обліково-призовної роботи – заступник Чернівецького обласного військового комісара підполковник Вадим Петляк. – Особлива, адже основними критеріями, за якими проводиться добір кандидатів є відмінний фізичний стан, добре здоров’я, зріст не менше 185 сантиметрів, але не більше двох метрів та середня статура. Окрім того в юнаків не повинно бути шрамів та татуювань на відкритих ділянках тіла.

Як повідомив офіцер, цього тижня було відправлено 190 майбутніх солдатів, 134 з яких проходитимуть службу у Сухопутних військах Збройних Сил України решта у Внутрішніх військах МВС України.

Наступна відправка призовників відбудеться 15 травня. Загалом з Буковини за час призовної кампанії «Весна – 2012» до лав Збройних Сил та інших силових структур України буде відправлено 510 призовників.

Про це повідомляє спеціальний кореспондент інформаційного відділу ЦДО МО України «Народна армія» підполковник Сергій Берець.

peredplata