На Буковині буде створено риборозплідник особливо цінних видів риб

У риборозпліднику утримуватиметься колекційне ремонтно-маточне поголів’я, а також посадковий матеріал особливо цінних видів риб (сом, лящ, короп, судак, щука, стерлядь та багато інших) загальною потужністю 0,5 млн. штук.

Створення такого риборозплідника передбачено Державною цільовою економічною програмою розвитку рибного господарства на 2012 – 2016 роки, основна мета якої – створення сприятливих умов для забезпечення розвитку рибного господарства та його конкурентоспроможності на внутрішньому і зовнішньому ринках, що дасть змогу задовольнити потреби населення України у рибній продукції відповідно до науково обґрунтованих норм споживання.

Загалом виконання Програми, за словами посадовця, дозволить відновити природні нерестовища у рибогосподарських водних об\’єктах, здійснити реконструкцію русел річок, збільшити обсяг товарного виробництва цінних видів риб. До того ж, в регіоні завдяки функціонуванню риборозплідника буде додатково створено близько 100 нових робочих місць.

Як відзначив Микола Сивоус, місця розташування риборозплідника буде визначено за участю представників обласної державної адміністрації, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції, Державного агентства рибного Господарства України, Інституту рибного господарства України НААНУ, Інституту «Укррибпроект», повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata