Чернівці мають новий рекорд України

Чернівці мають новий рекорд УкраїниДовгоочікувану арт-інсталяцію з футбольних м’ячів «Футбольна квітка», приурочену до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, було урочисто відкрито сьогодні на Центральній площі Чернівців. Вона має розміри 6 х 3,8 м і складається з 1600 футбольних м’ячів.

Саме це і дозволило цій скульптурі посісти гідне місце в Національному реєстрі рекордів, що офіційно підтвердив експерт Владислав Резніков. Він вручив авторам та реалізаторам цієї непересічної ідеї Євгену та Олені Абрусевич відповідний сертифікат. Втім, втілення в життя такого проекту було б, звісно, неможливим без підтримки Чернівецької міської ради та особисто її керівника Віталія Михайлішина. Саме завдяки його зусиллям було досягнуто домовленостей з фондом депутата міської ради Степана Ленігевича, який не пошкодував на цю арт-скульптуру близько 250 тисяч гривень.

На відкритті «Футбольної квітки» виступили з футбольними вправами з м’ячем вихованці спортивних шкіл міста, шоу-гурт «Вікторія» заспівав запальну пісню, а студенти Чернівецького національного університету показали спортивно-танцювальний флеш-моб на футбольну тематику. Також на урочисте відкриття інсталяції була запрошена група дітей зі школи-інтернату по вул.Вінниченка, яким згодом організували безкоштовне відвідання матчу нашої футбольної команди «Буковина» з ФК «Металург» із Запоріжжя.

Отже, тепер в результаті спільних зусиль креативних авторів, влади та бізнесу Центральну площу нашого міста протягом всього чемпіонату ЄВРО-2012 і надалі до кінця літа прикрашатиме справжня футбольна диво-квітка, створюючи піднесений настрій усім чернівчанам та гостям міста. Надалі ж, зазначили організатори, буде підібрано відповідне місце для її перенесення. Одним з найвірогідніших варіантів називають майданчик біля стадіону «Буковина».

про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради (фото з сайту міськради)

peredplata