10 чернівецьких лікарів отримають премію ім. Бориса Радзиховського

Таке рішення було прийняте сьогодні, 22 травня, на засіданні виконкому Чернівецької міської ради.

Як повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю Чернівецької міської ради, за високі стабільні показники в лікувально-профілактичній роботі виконком вирішив нагородити премією ім. Бориса Радзіховського в розмірі трьохпрожиткових мінімумів для працездатного населення таких медпрацівників:

Лариса Архипова – завідувач І акушерським відділенням Міського клінічного пологового будинку №1

Ірина Білоока – завідувач стаціонарним відділенням Чернівецького обласного ендокринологічного центру

Марія Гомзяк – лікар з функціональної діагностики Міської клінічної лікарні №3

Василь Готка – лікар-офтальмолог Госпрозрахункової поліклініки профілактичних оглядів

Владислав Гошовський – завідувач ІІ акушерським відділенням клінічного пологового будинку №2

Петро Донченко – лікар-анестезіолог лікарні швидкої медичної допомоги

Петро Іваськов – головного спеціаліста – лікаря відділу організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров’я міської ради.

Михайло Курик – начальник військово-медичної служби – начальника поліклініки – лікар в Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області

Віра Плаксива – завідувач диспансерним відділенням Чернівецького обласного наркологічного диспансеру

Іван Стефанюк – лікар-анестезіолога комунальної медичної установи міської клінічної лікарні №2

ДОВІДКА

Премія імені Бориса Радзіховського заснована в Чернівцях у травні 1995 року. Вона є найвищою нагородою Чернівецької міської ради в галузі медицини, найбільш престижною творчою відзнакою лікарів за вагомий внесок в розвиток медичної науки та практики, винаходу та впровадження передових методів лікування, проведення якісної профілактичної роботи. Щорічно визначають 10 лауреатів цієї премії. Кандидати для нагородження висуваються загальними зборами трудового колективу закладу, установи. Особам, удостоєним премії імені Бориса Радзіховського, присвоюється звання лауреата премії і вручаються Диплом та Почесний знак лауреата, виплачується грошова винагорода в розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатного населення (на сьогодні ця сума складає 3282 грн.)

Радзіховський Борис – 1909 р.н., родом з Херсонщини, з 1945 року працював у Чернівцях, професор Чернівецького медичного інституту, відомий український офтальмолог, досліджував проблеми глаукоми, короткозорості та далекозорості.

peredplata