В Чернівцях будуть свої реставраційні майстерні

Таке рішення було прийнято вчора, 22 травня, на засіданні виконавчого комітету міської ради. До сьогоднішнього дня переважну кількість реставраційних робіт на пам’ятках архітектури Чернівців здійснювали реставраційні майстерні Кам’янця-Подільського. Але таке місто, як наше, де є безліч об’єктів культурної спадщини, повинно мати власні ресурси для проведення цих робіт, вирішили у міській раді.

Як повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю Чернівецької міської ради, ремонтно-реставраційні майстерні буде створено на базі КП «Містобуд», оскільки саме це комунальне підприємство володіє всім необхідним комплексом сучасної виробничої бази, технологічного обладнання та кваліфікованих фахівців. Відтак виконком зобов’язав керівництво КП «Містобуд» знайти необхідні приміщення та започаткувати Фонд автентичних матеріалів, які можливо було б використати при реставраційних та ремонтних роботах на об’єктах культурної спадщини Чернівців.

Реставрація пам’яток архітектури – це складний комплекс робіт, що включає в себе не тільки специфічні для реставрації технологічні процеси, але й ті, що застосовуються у новому будівництві, при реконструкції та капітальному ремонті. Тому відділ охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, зі свого боку, має провести навчально-практичний семінар, де майбутніх працівників майстерень ознайомлять з передовими технологіями та сучасними матеріалами, які використовують сьогодні реставратори.

peredplata