У Чернівцях відбулися тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж

У спекотну погоду з’являється небезпека виникнення пожеж в лісових масивах, а так як третини території Чернівецької області займають ліси, то проведення таких навчань має важливе значення. З метою перевірки готовності працівників управління лісового господарства та рятувальників Територіального управління МНС до таких випадків, 25 травня на території Садгірського лісництва було проведено тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж.

Основним завданням навчань було відпрацювання чіткої взаємодії різних служб на випадок великомасштабних лісових пожеж. Згідно задуму навчань, загорання виникло в лісовому масиві. Вогонь поширився на площу 700 кв.м. Склалась загроза розповсюдження пожежі на Садгірський район міста Чернівці, який межує з лісовим масивом. На гасіння пожежі прибули пожежні формування лісового господарства та всі пожежно-рятувальні підрозділи з м. Чернівці. Спільними зусиллями бійців МНС та працівників лісового господарства пожежу вдалося локалізувати, а згодом і ліквідувати повністю. Таким чином, вдалося запобігти поширенню вогню на житловий сектор. Із поставленим завданням рятувальники МНС та працівники лісового господарства успішно впоралися у встановлені терміни.

Окрім навчань керівництвом Територіального управління МНС та Управлінням лісового господарства було проведено огляд боєздатності лісопожежних команд. За результатами проведення було нагороджено кращі пожежні формування лісового господарства. Перше місце дісталося Чернівецькому лісомисливському господарству, друге – Берегометському лісомисливському господарству, третє – Сокирянському лісомисливському господарству, повідомили в ТУ МНС України у Чернівецькій області.

peredplata