Головні редактори Буковинських ЗМІ – Буковинській владі:\”Заберіть свої передплати з нашої газетної хати\” ОНОВЛЕНО

Головні редактори Буковинських ЗМІ - Буковинській владі:"Заберіть свої передплати з нашої газетної хати" ОНОВЛЕНО\”Ми, редактори обласних друкованих видань змушені повідомити Вас про те, що останнім часом на Буковині складається загрозлива ситуація щодо вільного доступу громади краю до незалежних ЗМІ. Через тиск з боку владних структур громадянам краю під підпис у «Відомостях про зарплату» нав’язуються відомчі видання («Крайова освіта» та «Здоров’я Буковини»), а також ті друковані органи, засновниками чи співзасновниками яких є місцеві ради та адміністрації. Досі за будь-якої влади на Буковині не існувало такого брутального економічного тиску на незалежні ЗМІ. Простежується тенденція до диктатури у виборі друкованого видання, доводяться плани і розпорядки на передплату до керівників державних і комунальних структур та навіть суб’єктів господарювання\”, – йдеться у зверненні редакторів обласних газет до голови Чернівецької обласної ОДА Михайла Папієва.

Просимо до вашої уваги текст зверення цілком:

Голові Чернівецької
державної адміністрації
М.М. Папієву
Вельмишановний Михайле Миколайовичу!

Ми, редактори обласних друкованих видань змушені повідомити Вас про те, що останнім часом на Буковині складається загрозлива ситуація щодо вільного доступу громади краю до незалежних ЗМІ. Через тиск з боку владних структур громадянам краю під підпис у «Відомостях про зарплату» нав’язуються відомчі видання («Крайова освіта» та «Здоров’я Буковини»), а також ті друковані органи, засновниками чи співзасновниками яких є місцеві ради та адміністрації. Досі за будь-якої влади на Буковині не існувало такого брутального економічного тиску на незалежні ЗМІ.

Простежується тенденція до диктатури у виборі друкованого видання, доводяться плани і розпорядки на передплату до керівників державних і комунальних структур та навіть суб’єктів господарювання.

Таким чином, керована вами адміністрація застосовує адмінресурс, корупційний метод у витискуванні грошей на провладні ЗМІ, позбавляючи громадян демократичного вибору – свободи слова.

Ми вимагаємо припинити ганебну практику зачистки від незалежної преси на Буковині, визнати верховенство права вибору за читачами та передплатниками.

У разі не виконання нашої вимоги залишаємо за собою право розірвати угоди з ОДА про висвітлення діяльності органів виконавчої влади, а дії чиновників, які примусово заставляють своїх підлеглих передплачувати відомчі видання оскаржувати в судах.

З повагою до Вас
Головні редактори газет Чернівецької області: «Буковина» – Анатолій ІСАК, «Час» – Петро Кобевко, «Версії» – Людмила Чередарик, «Буковинське віче» – Віра Китайгородська та ін.

ДОПОВНЕНО
редактор газети \”Погляд\” Володимир Бобер

peredplata