До кінця року передбачено введення 557 нових посад фахівців соціальної роботи

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України у нинішньому році передбачено додаткову дотацію місцевим бюджетам для покращення надання соціальних послуг соціально незахищеним верствам населення.

Чернівецька область отримає дотацію в сумі понад 17,6 млн. грн. Додаткову дотацію буде спрямовано для введення з 1 червня нинішнього року посад фахівців соціальної роботи, які займатимуться виявленням та оцінкою потреб населення, наданням соціальних послуг, а також здійснюватимуть соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, повідомляє прес-служба ОДА.

На Буковині до кінця нинішнього року передбачено введення 557 нових посад фахівців соціальної роботи. Так, найбільше додаткових посад планується ввести в Чернівцях – 85, в Сторожинці – 60, Новоселиці – 62.

Чернівецька область єдина, яка із веденням додаткових посад буде відповідати затвердженим Урядом нормам, за якими на одного соціального працівника повинно припадати 1,5 тис мешканців в сільській місцевості та 3 тисячі – в містах. Робота фахівців із соціальної роботи буде спрямована насамперед на запобігання проблем, які виникають у родині, а не лише на вирішення вже існуючих проблем.

peredplata