Міліція Буковини попереджає про відповідальність за незаконний посів і вирощування маку чи конопель

На території Чернівецької області з травня по жовтень цього року триватимуть оперативно-профілактичні заходи спрямовані на виявлення та знищення нелегальних посівів маку і конопель.

Зусилля працівників міліції будуть направлені на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин, скорочення сировинної бази для виготовлення наркотиків, перекриття джерел та каналів їх надходження до споживачів, запобігання витоку в незаконний обіг наркосировини з посівів легального культивування маку і конопель та активізації антинаркоманійної пропаганди.

УМВС України в Чернівецькій області нагадує громадянам, що чинним законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконний посів і вирощування маку чи конопель. При цьому кількість вирощених кущів значення не має, штраф може бути накладений і за вирощування одного кущу.

Адміністративне покарання (до ста рослин снодійного маку чи до десяти рослин конопель) передбачає накладення штрафу на суму від 300 до 1500 гривень.

Кримінальне покарання – штраф, арешт або позбавлення волі до семи років.

В минулому році при проведенні аналогічних заходів працівники міліції виявили 119 фактів незаконного посіву нарковмісних рослин, за якими було порушено 87 кримінальних справ та складено 19 адміністративних протоколів. При цьому із незаконного обігу, міліціонери вилучили 12 кілограм наркосировини та виявили більше 20 000 кущів нарковмісних рослин.

У разі виявлення незаконних посівів снодійного маку чи конопель або отримання будь-якої інформації щодо незаконного посіву просимо громадян звертатися до місцевих органів внутрішніх справ або до відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС області за телефонами 59-18-76, 59-16-53

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata