На Буковині формують президентськоий кадровий резерв «Нова еліта нації» у 2012 році

Реформування державного управління є одним із напрямків стратегічних перетворень, визначених Президентом України. З метою добору кадрів, їх підготовки до роботи у сферах державного управління в Україні розпочалося формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації». Формування Президентського кадрового резерву здійснюватиметься поетапно, шляхом зарахування протягом п\’яти років до 100 осіб щороку.

До участі в конкурсі допускаються громадяни України, які на день подання документів не досягли сорока років, відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу, а також вільно володіють державною мовою та однією з мов Європейського Союзу; мають повну вищу освіту; стаж роботи не менше десяти років (у тому числі не менше п\’яти років стажу державної служби та/або служби в органах місцевого самоврядування, із них не менш як три роки на керівних посадах, чи не менше п\’яти років стажу на керівних посадах у відповідних сферах соціально-економічного розвитку). При визначенні переможців враховуватимуться й особистісні характеристики, зокрема, бездоганні етичні стандарти, лідерські якості та ініціативність, високі комунікаційні навички, досвід командної роботи, сумісність із культурою програми, чітке розуміння мети участі у програмі Президентського кадрового резерву, бажання працювати у проектах державного сектору України, високі аналітичні здібності.

Як відзначив під час спілкування з журналістами Аркадій Мунтяну, для участі у конкурсі особа, яка відповідає вимогам, особисто подає в друкованому вигляді до управління державної служби Головного управління державної України у Чернівецькій області наступні документи: заяви про участь у конкурсі із зазначенням пріоритетної сфери державного управління, згоду на проведення перевірки поданих нею відомостей, згоду на зберігання, використання та оприлюднення персональної інформації, яку у разі зарахування особи до Президентського кадрового резерву буде внесено до відповідної бази даних, копії першої та другої сторінок паспорта громадянина України, засвідчені в установленому порядку, дві фотокартки розміром 4×6 см, копії документів про повну вищу освіту, засвідчені в установленому порядку, копію трудової книжки, засвідчену в установленому порядку, медичну довідку про стан здоров\’я за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров\’я України, заповнену анкету за встановленою формою, повідомлення про відсутність обставин, що унеможливлюють її зарахування до Президентського кадрового резерву і перебування в ньому за встановленою формою. Крім того, подаються тези публічного виступу з презентації власного досвіду реалізації проекту чи ідеї проекту у відповідній пріоритетній сфері державного управління, викладені державною мовою та однією з мов Європейського Союзу, рекомендаційні листи фахівців у відповідних сферах державного управління (за наявності), копію першої сторінки закордонного паспорта (за наявності).

Також кандидат може надавати додаткову інформацію про освіту (зокрема, засвідчені в установленому порядку копії документів про вчені звання, наукові ступені, підвищення кваліфікації), досвід роботи і ділову репутацію, громадську діяльність тощо.

Особам, які виявлять бажання бути зарахованими до Президентського кадрового резерву, важливо знати, що в цьому році добір кандидатів до нього здійснюватиметься з урахуванням квот за пріоритетними сферами державного управління: фінансово-економічною; соціально-гуманітарною; інвестицій та інновацій; паливно-енергетичного комплексу; сільського господарства та житлово-комунального господарства.

Прийом документів здійснюється управлінням державної служби Головдержслужби України у Чернівецькій області до 25 червня у робочі дні з 9 до 18 години. Адреса управління: 58002 м.Чернівці, вул.О.Кобилянської, 5, тел./факс: (0372) 57-56-90; е-mail: cvuds@cv.guds.gov.ua. Для прискорення обробки інформації можна також надсилати електронні версії документів на адресу: pr@nads.gov.ua.

Повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata