Буковинцям повернуто з місцевих бюджетів 940 тис. гривень податкової знижки

2 тис. 375 буковинців, які у 2011 році сплачували за своє навчання чи своїх дітей, оформляли іпотеку, або брали кредит на доступне житло, переобладнали свій автомобіль на використання біопалива, здійснили оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, понесли витрати на сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя вже скористалися своїм правом на отримання податкової знижки за правилами, регламентованими Податковим кодексом України. Про це повідомила заступник голови Державної податкової служби у Чернівецькій області Яна Габовда під час прес-конференції. Вона додала, що з бюджету їм буде повернуто більше 2 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб (на 347,3 тис. грн. більше, ніж у 2011 році).

За її словами, найбільше буковинців (понад 2 тисячі) подали декларації на отримання податкової знижки на навчання на понад 1,9 млн. гривень, 64 – на відшкодування відсотків за іпотечним кредитом на суму 197 тисяч гривень.

Начальник відділу оподаткування фізичних осіб Олег Федишин поінформував присутніх про нововведення деклараційної кампанії 2012 року. За його словами, цього року право на податкову знижку мають і ті громадяни України, які через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили податкову інспекцію та мають про це відмітку у паспорті. Для отримання податкової знижки (податкового кредиту) громадяни мають право подавати декларацію до кінця цього року. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata