Заява прес-служби обласної організації партії ВО «Батьківщина» щодо перешкоджання діяльності політичної сили

Сокирянське районне управління юстиції продовжує здійснювати пряме перешкоджання діяльності політичної партії Всеукраїнське обєднання Батьківщина в Сокирянському районі. А саме шляхом відмови в реєстрації змін легітимно обраного керівного складу районної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Сьогодні, через чотири місяці після подання документів про реєстрацію, управління нарешті надало нам відповідь про це. Негативну.

У правовому висновку про відмову наводяться абсурдні аргументи, які не можна визнавати підставою для відмови та які є неправдивими. Зокрема, зазначається, що постанови-додатки до заяви про реєстрацію містять різні підписи (голови партії і першого заступника голови партії) – а це цілком відповідає як Статутові нашої політичної сили, так і чинному законодавству. Окрім цього, заявляється, що районна звітно-виборна конференція не була правомочною через відсутність визначення квоти – у той час як у ввідній частині конференції було повідомлено, що в конференції бере участь 27 делегатів з 43-х делегованих, а в Статуті партії зазначається, що конференція є правомочною за наявності не менш як половини її делегатів. Також у правовому висновку зазначається, що дата фактичного проведення районної партконференції і дата графіку її проведення різняться – а це не відповідає дійсності, насправді дати збігаються.
Окрім абсурдності аргументів, наведених у правовому висновку про відмову реєстрації, вважаємо за необхідне наголосити ще на кількох нюансах дій Сокирянського управління юстиції.

Перше. Документи від районної організації ВО «Батьківщина» спочатку навіть не приймалися до розгляду – безпідставно.

Друге. Попри систематичні звернення до районного управління юстиції щодо результатів реєстрації змін до керівного складу райпарторганізації ВО «Батьківщина», перша відповідь надійшла лише через два місяці (хоча законом передбачено 10 днів). На депутатське звернення щодо відкликання неправомірного рішення жодного реагування немає досі. Загалом документи розглядалися упродовж чотирьох місяців (!), до того ж так і не вивчені.

Третє. Попри письмове застереження від обласної організації партії ВО «Батьківщина», Сокирянським райуправлінням юстиції безпідставно прийняті до розгляду документи від зборів громадян, які незаконно використовують офіційно зареєстроване найменування організації ВО «Батьківщина». Районне управління не зупинила навіть довідка від обласного управління юстиції про неправомірність таких дій.
Розцінюємо це як свідоме перешкоджання діяльності партії ВО «Батьківщина» в Сокирянському районі та в Чернівецькій області загалом, як випробування на території області виборчих «чорних» технологій на кшталт «клонування» фальшивих опозиційних парторганізацій.
Відповідне депутатське звернення щодо правомірності дій Сокирянського районного управління юстиції надсилаємо до Генеральної прокуратури та Міністерства юстиції України.

Вимагаємо термінової реєстрації змін легітимно обраного керівного складу районної партійної організації в Сокирянському районі районної організації партії ВО «Батьківщина».

peredplata