Чернівецькі архітектори поділились своїм баченням Чернівців

Напередодні професійного свята архітекторів в Центрі культури «Вернісаж» відбулося відкриття виставки робіт чернівецьких архітекторів.

«Сьогодні дуже об’ємна та насичена виставка, – розповідає Сергій Гомонович начальник управління містобудування та архітектури, – тут представлені роботи як зрілих архітекторів, так і студентів та випускників кафедри будівництва та архітектури Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Чернівецького політехнічного коледжу. Таким чином ми зацікавлюємо молодь, адже вони конкурують між собою, щоб потрапити на цю виставку. А результатом є те, що важко відрізнити студентські роботи від робіт старших колег.

Звичайно, більшість об’єктів, представлених на експозиції прив’язані до міста, тут є проекти, як окремих споруд, так і ідеї реконструкції цілих кварталів. І, як показує багаторічна практика, адже ми проводимо подібні виставки біля 15 років, деякі ідеї продемонстровані тут, згодом втілюються в життя».

Більше за все відвідувачів зацікавили такі проекти, як універсальна концертна зала, дизайн набережної річки Прут, реорганізація площі Філармонії, театрально-концертний комплекс, школа мистецтв та багато інших, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

peredplata