На Буковині епідемічна ситуація контрольована

Епідемічна ситуація в області стабільна та утримується під постійним контролем санітарно-епідеміологічної служби. Упродовж звітного періоду на території області не зареєстровано спалахів захворюваності, випадків черевного та висипного тифів, рикетсіозів, поліомієліту, дифтерії, правцю.

Як повідомляє прес-служба ОДА, за 5 місяців цього року інфекційна та паразитарна захворюваність в області, без урахування грипу та гострих респіраторних захворювань, залишається на рівні аналогічного періоду минулого року, а нижча торішніх показників захворюваність сальмонельозом та лептоспірозом, стабільна й епізоотична ситуація.

Занепокоєння викликає захворювання на кір: з початку поточного року в області зареєстровано 460 випадків підозри на кір, у тому числі лабораторно підтверджено понад 200 випадків. Тому санепідслужбою області продовжується щоденний моніторинг цього захворювання, зокрема, посилено контроль за проведенням планових профілактичних щеплень проти кору віковим групам населення згідно з календарем профілактичних щеплень.

Для забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей, попередження виникнення масових харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій серед дітей проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу. Обласною санітарно-епідеміологічною службою проведено 67 перевірок, за результатами яких до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб». Вона додала, що нині в області працюють 12 дитячих позаміських оздоровчих закладів, у яких відпочивають та оздоровлюються 1 тис. 142 дитини. Ще 2 таких заклади розпочнуть роботу у липні. Упродовж звітного періоду жодного епідемічного спалаху у закладах оздоровлення та відпочинку дітей не зареєстровано.

Також цього року на Буковині визначено 8 водойм, які придатні для купання за санітарними нормами. Серед них – міський пляж у Чернівцях, пляжі туристично-розважальних комплексів у Сторожинецькому районі – «Аква-плюс» (с.Кам’яна), «Рутка» (с.Великий Кучурів) і «Берег любові» (с.Бобівці), інші водойми баз відпочинку у Глибоцькому та Новоселицькому районах. Наталя Гопко порекомендувала буковинцям не купатися у невпорядкованих водоймах та таких, біля яких стоять таблички «Купатися заборонено».

peredplata