За перше півріччя податківцями Чернівців до Зведеного бюджету зібрано 469,8 млн. грн.

Другого липня податківці відзначили професійне свято – День працівника державної податкової служби України, тому, особливо до цієї дати, доклали максимум зусиль, щоб зустріти його з відчуттям виконаного обов’язку.

Так, і цього року, незважаючи на вкрай напружені прогнозні завдання по забезпеченню надходжень до бюджетів усіх рівнів, працівники Державної податкової інспекції у м. Чернівцях знову прозвітували про виконання прогнозу.

За перше півріччя поточного року податківцями міста до Зведеного бюджету забезпечено збору 469,8 млн. грн., в тому числі до Державного бюджету – 216,9 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження до Зведеного бюджету збільшились на 89,2 млн. грн., до Державного – на 39,1 млн. грн.

В зоні особливої уваги чернівецьких податківців перебувають операції, які проводять платники податку на додану вартість. Адже адміністрування цього податку тривалий час залишалось у категорії проблемних питань діяльності податкових органів. Наразі є зручний механізм адміністрування ПДВ, попередження формування фіктивного податкового кредиту – Єдиний реєстр податкових накладних, який передбачає щоденну реакцію на дії підприємств групи ризику. Це ефективний механізм боротьби з відвертим шахрайством в економічній галузі, який попереджає будь-які спроби ухилення від оподаткування.

За результатами впровадження сучасних податкових ініціатив, спрямованих на детінізацію економіки, уже досягнуто певних результатів. З початку цього року до Державного бюджету податковою інспекцією міста забезпечено 146,0 млн. грн. ПДВ, що становить 67,3 відсотки надходжень до державного бюджету. Збір ПДВ порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 32,1 млн. грн.

Позитивні тенденції адміністрування податку на додану вартість вплинули і на надходження з податку на прибуток. За чотири місяці поточного року надходження до Зведеного бюджету податку на прибуток склали 55,5 млн. грн., що на 5,4 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.
Збільшення надходжень свідчить про те, що фахівці податкової інспекції міста професійно виконують свою роботу, а сумлінні платники податків з відповідальністю ставляться до своїх обов’язків.

peredplata