У дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь не зареєстровано

Cанепідслужба області постійно здійснює санітарно-епідеміологічний нагляд за підготовкою, роботою та організацією харчування у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку. Як повідомляє прес-служба ОДА, з початку оздоровчої кампанії було проведено 70 перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у 5 випадках виявлені порушення санітарних норм та правил.

За цей час в оздоровчих таборах краю проведено 29 перевірок, з них – 12 комплексних спільно з органами прокуратури та працівниками освіти. У закладах оздоровлення бактеріологічно обстежено 186 працівників, а також 102 працівників-виробників та реалізаторів харчових продуктів для дитячих оздоровчих таборів. У результаті обстежень бактеріоносійство було виявлено в одному випадку.

Для попередження виникнення епідемічних ускладнень, а також забезпечення оздоровчих закладів водою гарантованої якості фахівці територіальних санепідустанов провели проби питної води на санітарно-хімічні та санітарно-бактеріологічні показники. Під час таких перевірок було відібрано та досліджено 130 проб питної води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники.

За результатами перевірок встановлено, що санітарним вимогам за хімічними показниками не відповідало 9 (6,9%) проб, за бактеріологічними – 7 (5,3%). Всім керівникам закладів оздоровлення, де зафіксовано відхилення від норм, направлені приписи для проведення дезінфекції джерел водопостачання з повторним лабораторним контролем питної води.

peredplata