Станом на 9 липня в області уже подано майже 11 тисяч заяв на вступ до вишів

У 2012 році умови вступу до навчальних закладів краю дещо змінилися. Зокрема, прийом заяв та документів від вступників на навчання на основі базової або повної загальної середньої освіти на денну форму навчання розпочався 2 липня і закінчиться 31 липня. нинішньому році кількість місць за держзамовленням складає 6 тис. 53 – на 219 місць більше, ніж торік.

Як повідомляє прес-служба ОДА, прийом документів від осіб, які вступатимуть на базі 11 класів і складатимуть вступні іспити, а також від осіб, які вступатимуть на базі 9 класів, закінчується 20 липня (минулого року – 22 липня). Вступні екзамени проводитимуться з 21 по 31 липня (минулого року – з 23 до 31 липня).

Кількість балів з профільних конкурсних предметів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра повинна становити не нижче 140, тоді як минулоріч – не нижче 124. Він додав, що цього року абітурієнти можуть подати заяву про вступ до вищого навчального закладу в паперовій або електронній формі не більш ніж до п\’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями (спеціальності) у кожному з них.

Станом на 9 липня в області уже подано майже 11 тисяч заяв на вступ до вишів, з них 472 – в електронній формі. Найбільшою популярністю серед абітурієнтів традиційно користується Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, Буковинський державний медичний університет, Буковинський державний фінансово-економічний університет та Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету.

Жодних скарг чи нарікань від абітурієнтів та їхніх батьків щодо вступної кампанії не надходило до обласного управління освіти. В обласному управлінні освіти та науки працює «гаряча» телефонна лінія з цих питань за номером: 55 36 54. Питання вступної кампанії перебуває на постійному контролі у керівництва обласної державної адміністрації.

peredplata