В Чернівцях відбулась презентація каталогу «Музеї просто неба: Сучава-Чернівці»

Сьогодні в облдержадміністрації відкрилася виставка та відбулася презентація каталогу «Музей просто неба: Сучава – Чернівці». Матеріали виставки та каталог виготовлені в рамках проекту «Спільна традиційна спадщина – просування європейських елементів Спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013» за підтримки Європейського Союзу.

На виставці представлено 100 банерних ролетів, спрямованих на популяризацію архітектурної спадщини Буковини та Сучави. Перших відвідувачів виставки привітали директор обласного музею народної архітектури та побуту Олег Кучурян, генеральний директор музею Буковини у м. Сучаві Еміль Урсу, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Сергій Куренной, в.о. начальника управління культури облдержадміністрації Тетяна Шарагова, голова обласного товариства румунської культури імені Міхая Емінеску Василь Бику.

Як зазначалося під час виступів, основною метою проекту є популяризація архітектурної спадщини, представленої в експозиціях музеїв під відкритим небом Чернівців та Сучави, зближення громад Буковини та Румунії і їхніх культур, а також розвиток транскордонної співпраці.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata