З початку року сільгосподарства краю виробили продукції на 887 млн. гривень

З початку року вироблено валової продукції сільського господарства на суму 887,7 млн. гривень, що на 1,5% більше у порівнянні з минулим роком. За січень-червень 2012 року в усіх категоріях господарств збільшилась реалізація м’яса на 4,6%. На 15,7% зросли показники реалізації на забій худоби та птиці. У сільськогосподарських підприємствах краю збільшилось виробництво молока на 7,8 %.

Так, з початку року проводилася реконструкція тваринницьких комплексів, птахофабрик та ферм, відновлювалася робота тваринницьких приміщень та здійснювалося заповнення їх високопродуктивним поголів’ям. Зокрема, здали в експлуатацію молочний комплекс ТОВ „Свіженька Мілк” у Заставнівському районі, доїльну залу в с. Валява Кіцманського району. Крім цього, в стадії завершення знаходиться будівництво молокопереробного підприємства „Путильська молочарня”, укладено договір на встановлення монтажу лінії із розливу молока. Також завершується капітальне будівництво приміщення ТОВ „Тарасовецька птахофабрика” с.Тарасівці, куди завезено 150 тис. курей бройлерів. Збудовано та введено в дію молочний блок в с.Ставчани Кіцманського району, реконструйовано тваринницькі приміщення для корів, побудовано молочний блок та встановлено молокопровід в с. Іванківці цього ж району. У ТОВ „Колосок” Кіцманського району проводиться робота над збільшенням поголів\’я великої рогатої худоби м’ясного напряму продуктивності. У господарстві закуплено 50 нетелів арширської м’ясної худоби.

Окрему увагу на колегії приділили рослинництву та збору врожаю в області. Особливість цьогорічної жнивної кампанії є те, що збір ранніх зернових колосових та зернобобових культур розпочався на 10 днів раніше, аніж в минулому році. Площі зернових колосових та зернобобових культур, що підлягають до збирання, становлять 70,7 тис. га, з яких озима і яра пшениця 47,8 тис. га, ячмінь – 18,5 тис. га, жита – 0,8 тис. га та озимий і ярий ріпак – 7,8 тис. га. Найбільші обсяги виробництва зерна прогнозується отримати в господарствах Заставнівського, Кіцманського, Новоселицького та Кельменецього районів.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata