На Буковині з неповнолітніми засудженими щотижня працюють спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Вже традиційно щопонеділка на базі Чернівецького міського відділу кримінально-виконавчої інспекції працює спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Обов’язково проводиться груповий захід, де розглядається можливість оформлення документів, реєстрації, надаються рекомендації щодо пошуку роботи тощо. З лекцій підобліковці інспекції дізнаються про перелік соціальних послуг, що надається Центром та механізм їх отримання. Зокрема, у Центрі цілодобово працює телефон довіри, за потреби – пропонуються консультації психолога, а також послуги юриста з питань чинного законодавства.

Як повідомляє прес-служба ОДА, в межах заходу соціальними працівниками були розповсюджені відповідні інформаційні буклети. На даний момент на обліку в Чернівецькому міському центрі соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді перебуває 33 особи, з них 22 неповнолітніх. Загалом, силами фахівців центру соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді та інспекції надається допомога підліткам, які опинились в складних життєвих обставинах, вивчаються житлово-побутові умови, в яких вони проживають, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із засудженими та їх батьками з питань профілактики негативних явищ, пропаганди здорового способу життя.

peredplata