Чернівці – найкомфортніше місто України за версією \”Фокуса\”

Чернівці – найкомфортніше місто України за версією "Фокуса"Сьогодні всеукраїнський щотижневик «Фокус» представив на своєму офіційному сайті рейтинг найкомфортніших міст України. Чернівці в цьому рейтингу посіли першу сходинку.

При оцінювання брались до уваги 13 позицій, серед них: освіта, населення, ЖК послуги, сфера обслуговування, дороги, міській транспорт та інше.
Чернівці не набрали по жодному показнику максимального балу, проте в цілому, наше місто отримало впевненні хороші оцінки, саме це і вивело Чернівці на перше місце рейтингу.

«При порівняно невеликій кількості населення – 250 000 людей, в Чернівцях достатньо шкіл, парків, супермаркетів та місць у лікарнях, – пише «Фокус», – а також є міжнародний аеропорт та вокзал».

А 12 липня щотижневик «Фокус» вперше представив Топ 20 культурних міст України. В цьому рейтингу Чернівці посіли 5 місце. Найбільш культурні міста визначалися за сумою балів за сімома критеріями – вища освіта, музеї, театри, кінотеатри, пам’ятники, книжкові магазини, фестивалі.

Для довідки:

При підрахування балів враховувались таки показники:

Середня освіта
Індекс виведений на підставі співвідношення кількості загальноосвітніх закладів і числа учнів у них. Чим нижче «завантаження» кожної зі шкіл, тим вищий бал вона отримувала
Дошкільне виховання
Включає в себе співвідношення кількості дитячих садків в місті і числа дошкільнят в них. Чим менше дітей в середньому в одному садку, тим вищий бал він отримав
Житлово-комунальні послуги
Індекс виведений на підставі даних про питому вагу житлових площ, обладнаних водопроводом, каналізацією, центральним опаленням, газом і гарячим водопостачанням. Більш високі бали отримали міста з найбільшим проникненням послуг.
Медичні умови
Відображає рівень забезпечення стаціонарної медичної допомогою; індекс виведений на підставі співвідношення ліжко-місць в лікувальних установах і чисельності населення
Торгова інфраструктура (супермаркети і торгово-розважальні центри) *
Індекс отриманий на підставі відношення кількості супермаркетів і ТРЦ до чисельності населення
Спортивна інфраструктура
Включає в себе ставлення числа спортивних комплексів до чисельності населення
Ресторани
Індекс отримано шляхом розрахунку числа ресторанів і кафе на кількість населення міста
Парки
Включає в себе площу паркових зон по відношенню до чисельності населення
Дороги
Відображає площа капітально відремонтованого за 2011 р. дорожнього полотна в кв. м
Громадський транспорт
Виведений на підставі кількості маршрутів громадського транспорту
Міжміське транспортне сполучення
Відображає наявність діючих аеропортів та вокзалів. Враховуючи те, що в Україну на залізничний транспорт припадає більша кількість пасажирських перевезень, наявність вокзалу принесло місту 10 балів; аеропорту – 5 балів

А також дані Держкомстату, міських управлінь статистики, прес-служб міськвиконкомів на 01.04.2012 та дані Асоціації міст України за 2010 р.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради (світлина з сайту ЧМР).

peredplata