Школярі з Коніна (Польща) відвідали Чернівці

12 школярів з міста-побратима Чернівців Коніна гостює на Буковині ще з 4 серпня. Як і зазвичай під час подібних візитів, дітям організували цікаві екскурсії та поїздки. З метою ознайомлення з історією, культурою, традиціями та природою Буковинського краю, польські учні відвідали Хотин, Кам’янець-Подільський, перевал Німчич, та наметовий табір «Ойкос», розташований посеред мальовничих карпатських схилів.

Сьогодні школярі відвідали Чернівецьку Ратушу, де зустрілись з заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів Петром Ротарем та начальником відділу у справах сім’ї та молоді Наталією Коцур.

Петро Якович зазначив, що добрі побратимські стосунки між Чернівцями та Коніном останнім часом набувають нового наповнення і запевнив усіх присутніх, що Чернівецька міська рада робить і робитиме надалі все можливе, щоби в майбутньому вони лише поглиблювались і міцнішали.

У відповідь польські діти висловили своє захоплення побаченим на Буковині. Особливо тепло вони відгукувались про табір «Ойкос», адже були приємно вражені тим теплим прийомом, який для них організували.

На згадку про відвідування Чернівецької міської ради кожна дитина отримала пам’ятний подарунок-сувенір. Гості в свою чергу теж вручили Петру Ротарю сувенір з Коніна. А завершилося приємне дружнє спілкування традиційним фото на згадку.

Після розмови з офіційними особами гості відвідали зали, де приймаються найважливіші для міста рішення – це сесійна зала та кабінет, де засідає виконавчий комітет міської ради. Особливою цікавинкою для них став візит на башту ратуші, де вони зустрілись з живою легендою міста – трубачем, якій кожного дня опівдні радує чернівчан мелодією пісні «Марічка».

Польські школярі перебуватимуть у Чернівцях до 13 серпня. За цей час у них запланована поїздка до міста Заліщики, де і досі залишились польські коріння, а також пізнавальні екскурсії нашим містом.

До речі, нещодавно група чернівецьких дітей відвідала місто Конін. Вони побували в наметовому таборі, та на багатьох цікавих екскурсіях, де змогли не тільки відпочити, а й дізнатися багато нового про життя своїх ровесників з Польщі та інших європейських держав.

Про це повдіомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata