За два тижні на Буковині виявлено 1857 порушень правил дорожнього руху

За два тижні місячника — з 1 по 13 серпня — працівниками УДАІ УМВС України в Чернівецькій області виявлено 1857 порушень правил дорожнього руху.

Серед них – перевищення швидкості, порушення правил обгону, керування транспортними засобами у нетверезому стані.

Зокрема, зафіксовано 277 випадків, у яких водії перебували за кермом у нетверезому стані, в тому числі 2 водії автобусів. Водії пасажирського транспорту допустили також 34 порушення швидкісного режиму, 26 порушень правил обгону, 52 порушення правил зупинки і стоянки.

Виявлено 2 автобуси, які перевозили пасажирів з 22.00 до 06.00 у режимі нерегулярних перевезень без необхідних для цього тахографів, 2 факти відсутності у водія автобуса ліцензійної картки, один випадок перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км лише одним водієм, 5 порушень щозмінного передрейсового медичного огляду водіїв та контролю технічного стану автобусів, 14 фактів зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, за встановленими місцями їх стоянки.

У трьох перевізників тимчасово вилучено ліцензійні картки на автобуси.

Посадовим особам пасажироперевізників на усунення недоліків та порушень Державтоінспекцією видано 37 приписів, складено 19 адмінпротоколів.

Місячник безпеки дорожнього руху триває.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata