915 порушень правил дорожнього руху водіями автобусів виявлено під час місячника безпеки дорожнього руху на Буковині

Впродовж серпня 2012 року працівниками УДАІ УМВС України в Чернівецькій області та Територіального управління Головавтотрансінспекції перевірено 259 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом, а також здійснено 315 рейдових перевірок на автобусних маршрутах.

Виявлено 915 порушень правил дорожнього руху, допущених водіям автобусів. В цьому числі: 143 перевищень швидкості руху, 57 порушень правил обгону, 3 випадки створення аварійної ситуації, 4 водіїв, які керували автобусами у нетверезому стані.

Під час місячника виявлено 17 автобусів, не обладнаних тахографами, які перевозили пасажирів з 22.00 до 06.00 у режимі нерегулярних перевезень, 7 випадків перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, 204 відхилень від визначеного маршруту руху, 28 порушень щозмінного медичного огляду водіїв та технічного контролю автобусів.

37 автобусів , що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, зберігались поза встановленими місцями їх стоянки.

Згідно зі ст. 265-3 КУпАП у перевізників тимчасово вилучено 9 ліцензійних карток на автобуси.

На усунення виявлених недоліків та порушень посадовим особам пасажироперевізників видано 169 приписів ДАІ, складено 67 протоколів.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС Українив Чернівецькій області.

peredplata