На місячнику санітарної очистки та благоустрою Чернівців працює 398 осіб

Тривають роботи з проведення осіннього місячника санітарної очистки та благоустрою. Виконавчі комітети Першотравневої, Садгірської, Шевченківської районних у місті Чернівцях рад зобов”язано створити районні штаби з проведення місячника санітарної очистки та благоустрою підпорядкованих територій, розробити конкретні заходи і забезпечити їх виконання.

Районні штаби створено, конкретні заходи розроблені та затверджені. До виконання заходів залучено підприємства різних форм власності, навчальні заклади, громадські організації, установи, орендарів, ОСББ, ЖБТ, ЖБК і населення.

Станом на 07.09.2012р. у рамках проведення осіннього місячника санітарної очистки та благоустрою було ліквідовано 21 стихійне сміттєзвалище. Прибрано від сміття 152 двори в будинках комунальної власності, горища в 5 будинках комунальної власності, підвальні приміщення в 6 будинках комунальної власності, сквери на вул. Головній, М. Кордуби, на розі вул. Ю. Федьковича-В. Чапаєва, Університетській , прибрано від сміття на 38 дитячо-спортивних майданчиках із 122 існуючих. Наразі проводяться роботи з прибирання прилоткової частини доріг, тротуарів, обрізки кущів, гілля дерев у місті. Видалено 12 аварійних дерев в Садгірському, Першотравневому та Шевченківському районах. Прибрано газони на вул. Головній, пр. Незалежності, І. Стасюка, Є. Стеф”юка, І. Миколайчука, Ф. Полетаєва, В. Комарова, Садовій, Червоноармійській, Південно-Кільцевій, А. Гайдара, пров. Ентузіастів в Шевченківському районі.

На сміттєзвалище було вивезено: 298 куб.м. твердих побутових відходів, 76 куб.м. змету,58 куб. м. сміття.

На вулицях міста було відловлено 178 бездомних собак.

Для проведення осіннього місячника санітарної очистки залучено 398 чоловік та задіяно 8 одиниць транспортних засобів.

На порушників санітарного стану територій районів міста складено 80 попереджень і 14 протоколів на суму 9860 грн. та надіслано на розгляд адмінкомісій при виконкомах районних у місті Чернівцях рад.

Твердо-побутові відходи та сміття у Чернівцях вивозиться МКП “Чернівціспецкомбінат” та фірмою “Альтфатер-Чернівці”. Під час проведення місячника до вивезення великогабаритного сміття залучається транспорт КЖРЕП і ПП та інших підприємств. У Садгірському районі разом з МКП “Чернівціспецкомунтранс” проводяться роботи з перезаключення угод з мешканцями приватної забудови на вивезення твердих побутових відходів та здійснюється перевірка щодо проплати мешканцями району за надані послуги.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata