В Чернівцях презентували новий літературно-мистецький проект «Буковина – край, де варто жити»

16 жовтня в обласній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбулася презентація літературно-мистецького проекту «Буковина – край, де варто жити».

Метою проекту є популяризація друкованих та інформаційних видань про історичне минуле буковинського краю, розвиток економіки, науки, освіти, культури, збереження традицій, звичаїв та обрядів.

Захід спрямований на виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування у жителів області толерантного ставлення до всіх національностей, що проживають на Буковині.

Першим заходом проекту була книжково-ілюстративна виставки друкованих видань про Буковину та буковинців. Крім того, під час виставки експонувались фотоматеріали, що демонстрували неповторність ландшафтів Буковини, майстерність та самобутність творчих колективів краю. Розпочалася презентація показом відеокліпу «Буковина – край, де варто жити», що виготовлений обласною держтелерадіокомпанією.

Передбачається, що у рамках проекту «Буковина – край, де варто жити» відбудуться різноманітні літературно-мистецькі заходи, зустрічі з видатними краянами, інтернет-форуми, творчі портрети, виставки.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata