29 чернівецьких дівчат цього навчального року стануть шляхетними пані

Цієї суботи 29 дівчат з різних навчальних закладів міста підуть на перший урок до жіночої гімназії. Учора, 18 жовтня, відбулося урочисте відкриття нового навчального року в спеціалізованому формуванні «Жіноча вечірня гімназія» Чернівецького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. За попередніх 5 років існування гімназії її випускницями стало 137 дівчат.

На урочисте відкриття були запрошені гості: начальник відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Наталія Коцур та директор Чернівецького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Любов Чобан.

«Це унікальна гімназія у нашому місті, де сучасна дівчина може навчитися етикету спілкування, правилам ведення світської бесіди, створенню власного іміджу, стилю та образу, більше дізнатись про діяльність молодіжних громадських організацій, навчитись основам самозахисту, сучасного танцю та особливостям туристичної галузі, виготовляти оригінальні прикраси власними руками, збагатити знання про прадавню культуру нашого народу, а також дізнатися більше про театральне мистецтво, – каже Наталія Коцур. – Дуже приємно, що невдовзі дівчата стають подругами і навіть після закінчення гімназії продовжують спілкуватися.»

Новоспеченим гімназисткам було вручено подарунки – сумки з логотипом ЖВГ та інші пам’ятні сувеніри. Окрім того, на урочистому відкритті відбулась презентація відеоролика про Жіночу вечірню гімназію. За традицією майбутні слухачки прийняли присягу та отримали значки з логотипом ЖВГ. Вихованки п’ятого ювілейного випуску гімназії вручили майбутнім слухачкам перехідний символ мрії, знання та бажання досягати вершин. Для гімназисток та гостей свята прозвучав музичний подарунок від соліста молодіжного продюсерського центру «Вікторія» Андрія Клепача.

Дівчата відвідуватимуть лекційні та практичні заняття з наступних курсів: «Психологія спілкування», «Стиль і мода», «Молодіжний рух», «Основ самозахисту» та «Туризму», «Дівчинка-дівчина-жінка-мати», «Основам світської бесіди та журналістики», «Основи сучасного танцю», «Традиції та сучасність», «Основи косметології та візажу», «Основи створення прикрас ручної роботи», «Театральне мистецтво та акторська майстерність». Основні курси доповнюватимуться екскурсіями, майстер-класами, знайомством з пам’ятками архітектури та культури рідного міста, благодійними акціями. Нині у жіночій вечірній гімназії працює 11 викладачів, серед яких: заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк, керівник літературно-драматичної частини Чернівецького театру ім. О.Кобилянської Наталія Федорович та хореограф Іван Величко.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata