В цьому році до Чернівців приїздили частіше

Цього року туристичний збір поповнив місцевий кошик на 82,1 тис. грн., це на 11,3 тис. гривень більше, ніж торік. На сьогодні в Чернівцях обліковується 35 платників туристичного збору (із них 12 – юридичних осіб та 23 приватних підприємці), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням.

Відповідно до поданих в податкову інспекцію декларацій з туристичного збору, платниками нараховано 82,6 тис. гривень цього збору, що на 45,3 тис. гривень більше торішніх показників. Нараховані суми збору в повному обсязі надійшли до місцевої скарбниці. На сьогоднішній день у Чернівцях налічується 26 готелів (готельно-ресторанних, оздоровчих комплексів, тощо), які надають послуги з тимчасового проживання (ночівлі).

Хоча ставка збору складає всього 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму. Тому, хочеться сподіватись, що в подальшому і кількість туристів, яких приваблює наше місто, і надходження туристичного збору лише зростатимуть.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata