На Буковині тривають перевірки якості та безпеки лікарських засобів

На Буковині тривають перевірки якості та безпеки лікарських засобів. Такі перевірки проводить Державна служба з лікарських засобів у Чернівецькій області, яка є територіальним органом Державної служби України з лікарських засобів, та здійснює постійний державний контроль за дотриманням вимог Закону України «Про лікарські засоби».

Упродовж дев’яти місяців службою проведено 483 інспекційних перевірки дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо забезпечення якості лікарських засобів, з них 382 – планові та 101 – позапланова. За результатами перевірок керівникам аптечних та лікувально-профілактичних закладів надано 195 приписів про усунення порушень, 238 розпоряджень – про заборону реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення. Державні інспектори склали 90 протоколів про адміністративні правопорушення, на винних посадових осіб накладено адміністративних стягнень на суму понад 36 тис. гривень.

Відповідно до доручення Державної служби України з лікарських засобів в області здійснено 89 перевірок додержання ліцензійних умов проведення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі ними. Як результат – анульовано 7 ліцензій. Ще одну ліцензію анульовано у результаті позапланових перевірок, проведених спільно з правоохоронними органами краю.

peredplata