В Чернівцях хочуть закрити кінотеатр \”Чернівці\” ОНОВЛЕНО

В Чернівцях хочуть закрити кінотеатр "Чернівці" ОНОВЛЕНОСьогодні колектив кінотеатру \”Чернівці\” проводить мітинг проти закриття єдиний комунальний кінотеатр та повернути молодого ініціативного директора
Прокоп\’єва Р.М.

Нагадаємо, директора зільнили, бо з ним закінчився контракт. А саму будівлю, за чутками, мають переоблаштувати під розважальний заклад.

Проти закриття комунального підприємства «Кінотеатр «Чернівці» мітингували сьогодні, 2 листопада, працівники закладу. Під стінами кінотеатру зібралися люди з плакатами «Забродський! Руки геть від кінотеатру!».

Працівники закладу протестували проти того, щоби комунальне підприємство віддали до рук інвесторів.

– Зі мною неодноразово спілкувалися громадяни міста і чиновники. Я відмовився «лягти» під закриття кінотеатру, тому контракт зі мною не продовжили, – каже Руслан Прокоп’єв, колишній директор кінотеатру «Чернівці». – Ще 20 жовтня цифрове обладнання у кінотеатрі вже мало стояти. Наш заклад за власні кошти – мільйон гривень – придбав це обладнання. Кінотеатр не є збитковим. Ми повністю оплачуємо всі податки і збори. Згідно листа міської ради від 19 жовтня, вони відтермінували доставку обладнання. Тобто, машина, яка їхала з обладнанням, розвернулася на півдорозі. Тому, це втручання у роботу комунального підприємства – незаконне.

Коли я був депутатом міської ради попереднього скликання, то бачив, що ще й тоді хотіли захопити кінотеатр. І, до речі, тими самими людьми. Цей кінотеатр повинен залишатися в громади. Це – єдиний кінотеатр, котрий підтримує українські фільми.

– Це не перша спроба захоплення кінотеатру «Чернівці», – каже екс-мер міста Микола Федорук. – Десь роки три тому була перша така спроба. Але ми не дали це зробити тому пану. Цей пан зараз просто дуже спішить, бо його час минає.

Працівники кінотеатру пройшлися до ратуші, де вимагали, аби до них вийшов секретар міськради Віталій Михайлішин.

Спершу до людей підійшов депутат міської ради Анатолій Чесанов, який переконував працівників у тому, що кінотеатр раніше був неприбутковим.

Пізніше до мітингуючих підійшов заступник міського голови Олександр Паскар. Після нього до працівників кінотеатру вийшов і сам Віталій Михайлішин.

«Підприємство працює. Я не бачу жодних проблем у цьому», – кілька разів повторив секретар міськради.

Після кількахвилинної розмови Михайлішин розвернувся і пішов у міську раду. Працівники кінотеатру продовжували мітинг.

Василь Забродський про кінотеатр

Власник кінотеатру імені Ольги Кобилянської Василь Забродський стверджує, що екс-директор кінотеатру «Чернівці» Руслан Прокоп’єв просив у нього 10 тисяч доларів за допомогу в тому, щоби підприємець став інвестором комунального підприємства. Про це Забродський розповів у інтерв’ю кореспонденту molbuk.ua:

– 28 серпня цього року Руслан Прокоп’єв надіслав мені листа на електронну пошту: «Доброго дня. Основний текст скинули, внесуть тільки умови оплати в залежності від розміру авансу. Ще не домовлено остаточно. Ну, в основному воно так». І далі – угода між кінотеатром «Чернівці» і компанією «Бі Енд Ейдж», яка має ставити обладнання закладу. Щойно я показав цю угоду заступнику директора кінотеатру. Запитав: «Для чого ваш директор надсилає мені, своєму прямому конкурентові, цю угоду?». Я відповім для чого. Він попросив у мене 10 тисяч доларів за сприяння того, що він нібито зробить так, що я візьму в оренду цей кінотеатр. І попросив дві тисячі доларів зарплати для себе після того, як цей кінотеатр я нібито виграю на конкурсі. Крім того, він хотів залишити на роботі двох дівчат. Я йому відмовив у цьому. Тоді він почав ці всі рухи, начебто Забродський хоче забрати кінотеатр. Насправді Забродський нічого не хоче забирати. Якщо міська рада прийме рішення про проведення конкурсу, то я буду брати в ньому участь. Якщо я виграю, то виконуватиму всі умови, які поставить міська рада, – каже В. Забродський.

Нагадаємо, депутати міської ради на початку жовтня створили комісію з перевірки фінансово-господарської діяльності та перспектив розвитку кінотеатру «Чернівці».

Після створення цієї комісії Василь Забродський заявив, що він готовий бути потенційним інвестором, якщо депутати вирішать на конкурсній основі віддати заклад в оренду. У жовтні Руслана Прокоп’єва звільнили з посади директора кінотеатру «Чернівці» на основі завершення дії контракту.

Руслан Прокоп\”єв спростовує слова Забродського

Екс-директор кінотеатру «Чернівці» Руслан Прокоп’єв спростував слова Василя Забродського про те, що Прокоп’єв нібито просив у власника кінотеатру імені Ольги Кобилянської гроші.

«Це все брехня! Всі слова Забродського не відповідають дійсності», – сказав у коментарі кореспонденту molbuk.ua Руслан Прокоп’єв.

-Так, я надсилав Василю Івановичу текст договору кінотеатру з фірмою «Бі Енд Ейдж» на електронну пошту, бо він хотів ознайомитися з умовами цього договору. Ну, захотів побачити – я йому скинув. Але я не надіслав йому всі умови договору та розрахунки. На це Василь Іванович дуже емоційно відреагував: «Чому ти таке мені скинув?», – каже Прокоп’єв.

– Насправді Василь Забродський просто маніпулює. Він хоче налаштувати і колектив кінотеатру, і владу проти мене, – додав екс-директор кінотеатру «Чернівці».

Джерело і світлини – Молодий буковинець

peredplata