У Чернівцях будують нову кондитерську фабрику

У Чернівцях будують нову кондитерську фабрикуУ Чернівцях на вулиці Руській будують нову кондитерську фабрику. У п\’ятиповерховому приміщенні площею 3,5 тисячі квадратних метрів вона має запрацювати через півтора року. Зводити фабрику почали рік тому.
Як розповіли molbuk.ua у кондитерському домі \”Ваніль\”, продукцію там виготовлятимуть \”за склом\”, на очах у покупців та замовників.

Фабрика має бути запрацювати через півтора року, – розповіла співвласниця кондитерського дому \”Ваніль\” Олександра ПІПІНАШВІЛІ. – На фабриці випускатимуть хлібобулочні вироби, багети, печиво. Тобто, те саме, що зараз випускає наш кондитерський дім, але у більших обсягах. Також буде запущена лінія серійного виготовлення тортів. Для цього закупимо нове обладнання. Продукцію упаковуватимемо в оригінальні упаковки.

– Також ми плануємо запустити лінію з виробництва круасанів у вакуумній упаковці, – розповідає співвласниця кондитерського дому Галина НІКОНОВА. – Лінію з виробництва вафельних виробів, продуктів для декорування. Також на фабриці виготовлятимуть кондитерську глазур. Реалізація продукції не буде обмежуватися тільки Чернівцями, а виходитеме за межі області і не тільки.

Наразі керівництво домовляється про підготовку персоналу для майбутньої фабрики.

– Ми домовляємося з Київським інститутом харчових технологій про підготовку кадрів у них на базі, – каже Олександра Піпінашвілі, – зараз у Чернівцях є талановиті діти, які навчаються у технікумах та училищах. Їх направлятимемо до Києва. Там їх готуватимуть французькі та новозеландські фахівці. Місць для спеціалістів буде близько сорока. Також будуть люди, які займатимуть допоміжні вакансії. Всього працюватиме близько ста людей. У цьому приміщенні буде наш фірмовий магазин, а також заплановано облаштування кулінарії з піччю на дровах.

Наразі керівництво визначається із потужностями виробництва.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata