Незабаром в Чернівцях з\’являться 12 нових маршруток

Незабаром в Чернівцях з\”являться 12 новеньких маршруток. Наразі в обласному центрі на маршрутах курсують 24 великі німецькі та французькі автобуси.
одаткові великогабаритні автобуси покликані зняти проблему скупченення пасажирів на зупинках. Окрім того, маршрутки забезпечать безперешкодне перевезення людей із обмеженими фізичними можливостями.

Перевезення пасажирів в Чернівцях забезпечують понад 250 маршрутних автобусів та більше 70-ти тролейбусів. За словами начальника міського центру пасажирських перевезень Ігоря Кожуленка, – цього цілком достатньо для забезпечення чернівчан громадським транспортом. Однак, вже незабаром автопарк поповниться 12 новенькими німецькими та французькими автобусами. Машини великогабаритні, що допоможе вирішити проблему заторів у такому компактному місті, як Чернівці.

Ігор Кожуленко: \”Буде просто зменшуватися кількість автобусів, за рахунок їх пасажиромісткості…..і буде чуть збільшений інтервал руху\”.

Всього в обласному центрі на маршрути виїжджають 32 великогабаритні автобуси. В основному вони обслуговують ті маршрути, на яких велика спрямованість пасажиропотоків:

\”Це маршрути вулиці Головної, так і Червоноармійської, так і Садгірського напрямку\”.

Ігор Кожуленко зазначив і про адаптованість автобусів для перевезення людей із обмеженими фізичними можливостями. Марки Ман, Мерседес та Неоплан сконструйовані таким чином, щоб ними без перешкод могли скористатися й інваліди-візочники.

Щодо вартості німецьких автобусів, то перевізники не називають точну суму, а лише кажуть, що ці автобуси приблизно втричі дорожчі, аніж такого самого класу вітчизняного виробництва.

Олександр Коркоіл. Телеканал «Чернівці».

peredplata