Паркувальні майданчики — під контролем ДАІ Буковини

Працівниками УДАІ УМВС України в Чернівецькій області здійснено комплексне обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, розміщених на вулично-дорожній мережі.

Під час обстеження, яке тривало з 10 по 25 жовтня 2012 року, зверталась увага на наявність погоджень місць розташування майданчиків з Державтоінспекцією, схем організації дорожнього руху, відповідних дорожніх знаків і розмітки, на інші вимоги правил дорожнього руху, нормативних документів, які регламентують функціонування цих об’єктів.

Всього перевірено 53 майданчики для паркування автотранспорту. Серед них 3 об’єкти не мали погоджень з ДАІ. З’ясовано, що більше половини майданчиків облаштовано з порушенням правил, норм і стандартів (на 16-ти відсутня дорожня розмітка, на 18-ти не встановлені дорожні знаки).

На усунення недоліків Державтоінспекцією видано 21 припис, складено 2 адміністративних протоколи на посадових осіб. За порушення правил зупинки і стоянки в місцях паркування автотранспорту накладено адміністративні стягнення (відповідно до статті 122 Адміністративного кодексу України) на 229 водіїв.Нагадаємо, що за порушення правил зупинки та стоянки передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 255 грн до 340 грн.

Приклади порушень вимог правил, норм і стандартів при облаштуванні й утриманні паркувальних майданчиків :

1.По вул. Українська в м. Сторожинець, відсутня дорожня розмітка та дорожні знаки 5.38 \”Місце для стоянки\”.

2. По вул. Бажанського в м. Сторожинець відсутня дорожня розмітка, що вказує місце постановки транспортних засобів на паркувальний майданчик та відсуті дорожні знаки 5.38 \”Місце для стоянки\”.

3. По вул. Незалежності в м. Заставна місця, виділені для паркування інвалідів не позначені горизонтальною дорожньою розміткою та дорожніми знаками.

4.По вул. Котовського в м. Новоселиця майданчики для паркування не облаштовані дорожніми знаками 5.38 та дорожньою розміткою синього кольру.

5. В м. Чернівці на вулицях Калинівській, Головній, Ентузіастів, Гагаріна з метою збільшення прибутків працівники суб\’єктів господарювання, які надають послуги з паркування транспортних засобів, паркують автомобілі за межами паркувальних майданчиків та під кутом до проїзної частини вулиць з порушенням вимог правил дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба УДАІУМВС України в Чернівецькій області.

peredplata