Гурт «Сіксід» та Аліна Якимчук перемогли на чернівецькому етапі \”Червоної рути\”

Як повідомляє управління культури облдержадміністрації, днями відбувся обласний відбірковий конкурс тринадцятого Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Учасники відбіркового етапу виступали в різних музичних жанрах. Так, зокрема, у жанрі популярної музики взяли участь 43 виконавці майже з усіх районів області та Чернівців.

Переможцем у цьому жанрі стала Аліна Якимчук з села Товтри Заставнівського району. У жанрі рок, акустична та інша музика виступили 11 гуртів з міст Чернівці та Сокиряни. Переможцем став чернівецький гурт «Сіксід».

У жанріукраїнського автентичного фольклору виступили 13 учасників. Переможцями обласного відбіркового туру стали: Марк Павлюк – соліст-інструменталіст (скрипка) з Чернівців, Юрій Євдощак – соліст-інструменталіст (народні традиційні інструменти) з села Довгопілля Путильського району, Яна Мишковська – солістка-вокалістка з села Южинець Кіцманського району та фольклорний колектив «Криниченька» з села Шишківці Кіцманського району.

Переможці обласного відбіркового конкурсувізьмуть участь у заключному турі фестивалю, який проходитиме у наступному році в місті Києві.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata