На Сокирянщині триває «покращення»: людей звільняють з роботи через політичні уподобання

На Сокирянщині триває «покращення»: людей звільняють з роботи через політичні уподобання12 листопада 2012 року за ініціативи Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» низка депутатів, їх помічників та журналістів відвідали Сокирянський район та місто Новодністровськ, аби безпосередньо поспілкуватися з краянами, які неодноразово скаржилися на тиск владних органів. Як виявилося, стан справ на Сокирянщині нагадує феодальний лад у найгірших проявах.

Делегація з Чернівців відвідала методиста районного методичного кабінету Тамару Щербатюк, яка проходить лікування в неврологічному відділенні районної лікарні. На момент зустрічі Тамара була під крапельницею. Районний методист розповіла про обставини тиску на неї з боку керівника районного відділу освіти з вимогами написати заяву на звільнення за власним бажанням.

Тамара Миколаївна наголосила, що жодним чином не допускала у своїй роботі будь-якої халатності та недбальства, відповідально виконувала всі вимоги керівництва та не вбачає за собою жодної вини за те, стосовно чого їй дали догану та погрожували звільнити по статті у випадку, якщо не звільниться сама. Підґрунтям такого тиску Тамара Щербатюк вбачає в тому, що під час виборів мала необережність відкрито заявити, що підтримує «Свободу» та буде за неї голосувати.

Під час спілкування з керівником районного відділу освіти Галиною Рябко, посадовець заперечила тиск на Тамару Щербатюк. Керівниця районної освіти зазначила, що візуючи подання на фінансування навчальних кабінетів, методист зробила це так як це було раніше, не уточнивши, що на даний момент вперше за останні 20 років ці захищені статті фінансування обмежені. За словами Галини Рябко, жодних інших підстав для дисциплінарних та адміністративних стягнень, а тим більше питання щодо звільнення за статтею Тамари Щербатюк, взагалі не може бути.

У районній державній адміністрації також спростували тиск на працівників бюджетної сфери, пов\’язаний з їх політичними уподобаннями. Щоправда депутатам та журналістам так і не вдалося зустрітися з головою РДА Василем Козаком, який на той момент перебував у відпустці. Його перший заступник повідомив, що не може відповісти на низку питань, оскільки усією інформацією володіє лише голова РДА.

Крім того, до голови Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» звернувся представник однієї з опозиційних політичних сил, який повідомив, що його змусили написати заяву на звільнення з роботи. Підставою звільнення став тиск на керівництво підприємства, на якому працював опозиціонер.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\”.

peredplata