В Чернівцях безкоштовно діагностують ендокринологи

З нагоди відзначення Всесвітнього Дня боротьби з цукровим діабетом Міністерство охорони здоров\’я України спільно з громадською радою при міністерстві ініціювало проведення з 12 по 18 листопада Всеукраїнського тижня профілактики діабету. Долучилася до проведення заходу і Чернівецька область.

Зокрема, активну лікувально-профілактичну роботу щодо боротьби з цукровим діабетом проводять співробітники кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології спільно зі студентами Буковинського державного медичного університету. Так, викладачі та студенти закладу долучилися до акції для дітей, хворих на цукровий діабет, що проводилася 20 жовтня у міському палаці дітей та юнацтва, інформує прес-служба Буковинського державного медичного університету.

Упродовж листопада студенти закладу у середніх навчальних закладах міста та області прочитали лекції на тему «Обережно, діабет!».

В рамках акції співробітники кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології провели інформаційні виступи в лікувально-профілактичних закладах міста та області з актуальних питань діабетології. На вулицях та площах міста члени студентського наукового гуртка кафедри поширювали та продовжують поширювати листівки з інформацією про захворювання. Проводять анкетування городян з метою встановлення ступеня ризику виникнення цукрового діабету.

14 листопада з 10-ої до 15-ої годиниу приміщенні поліклінічного відділення обласного ендокринологічного центру (вул. Ю.Федьковича, 48) співробітники кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології Буковинського державного медичного університету проведуть акцію «Об’єднаймося у боротьбі з діабетом!». Під час заходу кожен, хто його відвідає, матиме можливість безкоштовно визначити рівень глюкози у крові, отримати консультацію кваліфікованих фахівців – ендокринолога, імунолога, алерголога, подолога, невролога, медичного психолога.

14 – 15 листопада о 10-ій годині на базі поліклініки №1 (вул. Шкільна, 6) відбудеться профілактично-просвітницький проект «Майстерня здоров\’я». Акція проходитиме за підтримки Міністерства охорони здоров\’я України у співпраці з громадською радою при МОЗ України, департаменту охорони здоров\’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації та Всеукраїнського лікарського товариства.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata